Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayКомпании от Катар и Китай преговарят за партньорство

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayКомпании от Катар и Китай преговарят за партньорство
Коментари Харесай

Китай ще инвестира 29 млрд. долара в основния конкурент на Газпром

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Компании от Катар и Китай договарят за партньорство за разширение на Северното поле, най-големият план за полутечен природен газ (LNG) в света. Това заяви в сряда вестник Gulf News, представен от finanz.ru.

Според вестника се водят договаряния сред катарската петролна и газова корпорация Qatar Petroleum и китайския петролен и газов колос PetroChina и нефтохимическата корпорация Sinopec.
Инвестициите в разширението на плана в Катар се правят оценка на 28,7 милиарда $. Отбелязва се, че китайските компании могат да вземат участие в разширението в подмяна на дял в плана за LNG.

Доказаните ресурси от природен газ в Катар са 23,9 трилиона кубически метра. м, което е 12% от всички международни запаси (200 трилиона кубически метра. м). По този индикатор Катар се подрежда на второ място в ОПЕК и на трето място в света след Русия и Иран. Най-големите ресурси от газ са съсредоточени в Северното находище и се правят оценка на към 14 трилиона кубически метра. м.
През март Sinopec и Qatar Petroleum подписаха дълготрайно съглашение за продажба и покупка на 2 милиона тона LNG годишно. Сделката е подписана за 10 години. Дългосрочното съглашение за доставка на LNG беше първото за Sinopec. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР